INARI

 

Inari on Suomen suurin kunta ja yksi suurimmista ja kansainvälisimmistä matkailukunnista. Inari sijaitsee Euroopan unionin pohjoisimmassa kulmauksessa, keskellä Pohjoiskalottia. Saamelaisalueen koulutuskeskuksen medialinja sijaitsee Inarin kirkonkylällä, noin 40 kilometriä kuntakeskus Ivalosta pohjoiseen.

 

Monikulttuurinen ja kansainvälinen

Inari on Norjan ja Venäjän rajanaapuri ja tiiviissä yhteistyössä rajakuntien kanssa. Keskeisen sijaintinsa takia Inari on ollut kautta aikojen kulttuurien kohtauspaikka ja luonnollinen kulkureitti Jäämerelle sekä Kuolan niemimaalle. Vuosittain noin 140 000 matkustajaa palveleva kansainvälinen Ivalon lentokenttä tarjoaa nopeat yhteydet muualle maailmaan.

 

Voimakas luonnostaan

Inarin avara alkuperäinen luonto tekee Inarista Lapin vetovoimaisimman matkailukohteen. Inarissa on yli 100 nimettyä tunturia. Inarin metsä- ja tunturimaisemia halkovat lukuisat vesistöt, jotka virtaavat koilliseen Jäämereen. Inarin alueella on yli 10 000 järveä. Inarijärvi on Suomen toiseksi suurin järvi. Sen pituus on noin 100 km ja saaria Inarijärvessä on yli 3 300.

 

Koe yötön yö, kaamos ja kaikki vuodenajat

Inarin kunnan upea luonto on läsnä joka puolella ja tarjoaa vapaa-ajan toimintoja vuoden jokaisena päivänä. Syksyllä voi samoilla metsissä, kalastaa tai marjastaa. Lumen peittäessä maan voi hiihdellä valaistuilla laduilla tai metsäsuksilla luonnossa. Kevään koittaessa on mukava istua jäällä pilkkimässä ja nauttia kevät auringosta.

 

Asuminen

Vapaita ja kohtuuhintaisia asuntoja on melko vaikeaa löytää Inarin kirkonkylältä ja siksi suurin osa opiskelijoista asuukin oppilaitoksen asuntolassa, Jeerassa. Jeera sijaitsee Inarijärven rannalla ja koulumatkaa on noin 3 km. Asuntolassa on yhden ja kahden hengen huoneita.

 

Tapahtumat

Pienestä koostaan huolimatta Inarin kirkonkylällä on aktiivinen tapahtumakulttuuri. Tapahtumia järjestävät mm. saamelaiskulttuurikeskus Sajos, saamelaismuseo Siida, Saamelaiskäräjät ja Saamelaisalueen koulutuskeskus. Livemusaa tarjoaa myös kylän raitilla sijaitseva ravintola PaPaNa.