PROJEKTIT

Erilaiset projektit värittävät Saamelaisalueen koulutuskeskuksen medialinjan opiskelua läpi lukuvuoden. Niiden avulla opiskelijan osaaminen karttuu ja samalla luodaan suhteita alueen muihin toimijoihin. Medialinjalla on merkittävä rooli Inarissa järjestettävissä tapahtumissa. Tähän olemme koonneet merkittävimmät kumppanimme.

 

Ijahis idja

 

Alkuperäiskansojen musiikkitapahtuma Ijahis idja (suomeksi Yötön yö) järjestetään vuosittain Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa. Ijahis idjan ohjelmaan kuuluu niin perinteisen saamelaismusiikin taitajien esityksiä, nousevien saamelaisartistien konsertteja, lasten ohjelmaa, alkuperäiskansavieraiden musiikkiesityksiä sekä saamelaismusiikkiin keskittyvät klubi-illat.

 

Skabmagovat

Skábmagovat-alkuperäiskansojen elokuvafestivaalit tuo esille saamelaisten ja muiden alkuperäiskansojen elokuva- ja tv-tuotantoa  Inarissa. Elokuvateattereiden lisäksi elokuvia katsotaan tunnelmallisessa Revontuliteatterissa, lumesta rakennetussa lumiteatterissa, jossa taivas on  kattona.

 

Sajos

Inarin kirkonkylään Juutuanjoen rannalle rakennettu saamelaiskulttuurikeskus Sajos on Suomen saamelaisten hallinnon ja kulttuurin keskus. Sajos on kiinnostava ja vetovoimainen monikulttuurisuuden kohtaamispaikka. Sajos on myös tapahtumatalo, kongressikeskus ja kokouspaikka.

 

Siida

 

Saamelaismuseo Siida on keskeinen kohtaamispaikka Inarissa, Suomen saamelaisalueen keskuksessa. Siida on ikkuna saamelaiseen kulttuuriin ja Pohjois-Lapin monimuotoiseen luontoon.

Siida tarjoaa sekä moniaistisia elämyksiä että asiantuntevaa tietoa. Siidassa voi tutustua ympäri vuoden useisiin kulttuuri-, taide- ja luontoaiheisiin vaihtuviin näyttelyihin. Siidassa järjestetään näyttelyiden lisäksi kulttuuri- ja luontotapahtumia sekä seminaareja.

 

YLE Sapmi

Yle Sápmi (Yle Saame) on saamelaisten ääni. Yle Sápmi tuottaa saamenkielisiä sisältöjä radioon, tv:hen ja internetiin. Saamelaisalueen koulutuskeskuksen medialinja tuottaa sisältöä esimerkiksi Yle Sapmin Unna Junna –lastenohjelmaan.