YHTEISTYÖKUMPPANIT

Erilaiset yhteistyöprojektit paikallisten toimijoiden kanssa tuovat oman mausteensa medialinjalla opiskeluun. Tiedot ja taidot kehittyvät tekemällä – samalla pääsee tutustumaan paikalliseen tapahtumakulttuuriin ja verkostoitumaan paikallisten toimijoiden kanssa. Medialinjalaisilla on merkittävä rooli Inarissa järjestettävissä tapahtumissa.

 

 

Sajos

Medialinjan opetus tapahtuu saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen tiloissa Juutuanjoen rannalla. Sajos on saamelaishallinnon ja -kulttuurin keskus, jossa Saamelaiskäräjät kokoontuu. Lisäksi Sajoksessa toimii Inarin saamelaiskirjasto. Sajos on kulttuurien kohtaamispaikka, jossa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia, kuten elokuvanäytöksiä, seminaareja ja musiikkitapahtumia.

Ijahis idja

Medialinjalaisten syksy pyörähtää käyntiin alkuperäiskansojen musiikkitapahtuma Ijahis Idjan merkeissä. Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen pihalla vuosittain järjestettävän tapahtuman ohjelmaan kuuluu niin perinteistä kuin uudempaa saamelaismusiikkia, alkuperäiskansavieraiden esityksiä, lapsille suunnattua ohjelmaa sekä klubi-iltoja. Ijahis Idja on Suomen ainoa saamelaismusiikkiin keskittyvä festivaali ja medialinjalaiset toteuttavat sen livestriimauksen.

Skabmagovat

Inarissa tammikuussa järjestettävä Skábmagovat -alkuperäiskansojen elokuvafestivaali tuo näytille saamelaisten ja muiden alkuperäiskansojen elokuvia. Elokuvanäytöksiä järjestetään Siidan ja Sajoksen auditorioiden lisäksi lumesta rakennetussa Revontuliteatterissa. Medialinjalaiset vastaavat festivaalin teknisestä toteutuksesta.

YLE Sápmi

YLE Sápmi tuottaa saamenkielisiä sisältöjä radioon, televisioon ja nettiin. Saamelaisalueen koulutuskeskuksen medialinjan opiskelijat tuottavat animaatioita Yle Sápmin Unna Junna -lastenohjelmaan.

Siida

Saamelaismuseo Siida on keskeinen kohtaamispaikka Inarissa. Siida on ikkuna saamelaiseen kulttuuriin ja Pohjois-Lapin monimuotoiseen luontoon, sillä siellä toimivat rinta rinnan Suomen saamelaisten kansallismuseo ja Metsähallituksen luontokeskus. Siidan perusnäyttely tarjoaa kattavasti tietoa saamelaisalueen historiasta ja kulttuurista. Lisäksi Siidassa voi tutustua erilaisiin vaihtuviin näyttelyihin. Näyttelyiden ohella Siidassa järjestetään kulttuuri- ja luontotapahtumia sekä seminaareja. Kesäkaudella avoinna oleva ulkomuseo tutustuttaa kävijät erilaisiin saamelaisiin asuintapoihin.